Marjetin sejem 19. julija letos drugačen pred 3 leti

Marjetin sejem zaradi epidemije letos drugačen

Marjetin sejem,  vaški dogodek, ki je na Bohinjski Beli postal že tradicionalen, bo v letošnjem poletju zaradi novih razmer potekal precej drugače.  Turistično društvo vsako leto sejem organizira na nedeljo,  okrog 20. julija, ko goduje farna zavetnica sv. Marjeta.  Predviden datum letošnjega praznovanja je nedelja, 19. julij.  

Zaradi varovanja zdravja obiskovalcev letos kulturno zabavne prireditve ne bo, pripravili pa bomo voden obisk Godrnjačeve poti. Zbirališče za obiskovalce je v vaškem jedru pred Domom krajanov  ob 18. uri. Vodniki bodo vsak svojo skupino, s krajšim časovnim zamikom, popeljali po poti, ki je primerna za otroke, družine in starejše. Potrebna je pohodniška oprema. Pot je krožna in se zaključi v vaškem jedru na izhodiščni točki. Ob 19.30 uri bo v vaškem jedru pred Domom krajanov kratka predstava za otroke Kamišibaj, ki jo bo izvedla Dragica Ropret Žumer.   Kamišibaj je edinstvena oblika pripovedovanja zgodb ob slikah. 

Za  okrepčilo bo poskrbljeno. Domače dobrote bodo pripravile  članice Društva žena in deklet na vasi. Obiskovalci si bodo lahko ogledali tudi razstavo fotografij, ki bodo razstavljene na prostem, na ograji od vaškega jedra do šole. 

Prisrčno vabljeni!

TD Bohinjska Bela